Рецензии

Прв поминува возот – Елена Понијатовска

Педесет цигари за Елена – Марина Вујчиќ

Момчињата од гробиштата – Томас Ејден

Чук, чук – Андерс Рослунд

Жив мртовец – Шерон Болтон

Печуркарката – Викторие Ханишова

Досие: Љубов – Силвана Величковска

Само Бог простува – Анде Јанков

Тегли – Јордан Коцевски

Ме сака, не ме сака – Шерон Болтон

Ана – Николо Аманити

Во лавовска кожа – Мајкл Ондачи

Англискиот пациент – Мајкл Ондачи

Архангел: Ослободување на ѕверот – Даниел Бибовски

Утре, можеби ќе останам – Лоренцо Мароне

Божиќна песна во проза – Чарлс Дикенс

Болка во џебот – Аста Оливија Норденхоф

Вечно туѓа – Стефан Хертманс

Заследи ме – Јордан Коцевски

Долга реса крај морето – Изабел Аљенде

Кога никој не гледа – Алиса Кол

Историја на пчелите – Маја Лунде

Зборови – Јордан Коцевски

Телефонската говорница на крајот на светот – Лаура Имаи Месина

Единствен матичен број – Лидија Димковска

Свежа вода за цвеќиња – Валери Перен

Чекорите до црешовото дрво – Паола Перети